Ясни са имената на спирките на третия лъч на метрото

Снимка: Архив

Промени в движението заради строителството на подземния влак

Станциите от третия лъч на метрото ще носят имената на знакови личности от историята и географски области. Имената им бяха гласувани от комисията по образование към Столичния общински съвет. При избора общинарите са се съобразявали с това имената да служат за максимално улеснение при ориентацията в метрото.

Станция „Театрална“ ще се нарича спирката метрото на бул. "Владимир Заимов". Струпването на театри - София, Зад Канала, Сфумато, е определила името.

Имената на останалите станции са: Ген. Владимир Вазов, Тракия, Стадион "Георги Аспарухов", Хаджи Димитър, Театрална, Орлов мост, бул. Патриарх Евтимий, бул. Христо Ботев, Медицинска академия, бул. България, бул. Цар Борис III, Мизия, Овча Купел 1, Овча Купел 2 и Горна Баня. „Мизия заедно с Тракия и съществуващата вече Вардар съставят областите на страната, има и станция България“, подчерта зам.-кметът Тодор Чобанов.

Първият етап от третата линия на метрото ще свързва бул. „Владимир Вазов“ и „Красна поляна“ и ще бъде с дължина 8 км. Вторият етап е от „Красно село“ до „Овча купел“ с дължина 4 км. Очакванията са третия лъч на метрото да бъде пуснат до края на 2019г.

По линиите на новото метро ще се движат и нови влакове, които ще могат да се управляват без машинист.

От Столичната община информираха и, че временно се променя организацията на движение по част от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" заради строителството на метрото, съобщиха от Столична община.

От 20 април до 28 май 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по две пътни ленти от северната страна на южното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между ул. "Мизия" и ул. "Шипка". Движението ще се извършва в една пътна лента от южната страна на южното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в същия участък.

От 29 май до 20 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между ул. "Мизия" и ул. "Шипка". Движението на пътни превозни средства ще се извършва по временна пътна лента от северната страна на южното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в същия участък.

Автобусната спирка по маршрута на линии 72, 75 и 213 с код 440 "Военна Академия" в посока ул. "Оборище" ще бъде преместена след кръстовището с ул. "Шипка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България