Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

„Ясновидец“ ще „бае” в затвора 6 години

Ясновидец, популяризиран преди години от телевизионния екран, влиза в затвора за 6 години, заради измами със злато при разваляне на черни магии. Районният съд в Търговище наложи наказание от 3 години и 6 месеца затвор на Христо С. (35г.). Приведено в изпълнение е и отложено наказание от Софийски районен съд от 2 години и 6 месеца, което е било с изпитателен срок от 5 години. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд и не подлежи на обжалване.

Мъжът е даден на съд в Търговище след жалби на жена и двама мъже, с които се познавал от години. Първата измама станала през февруари 2015г. Тогава Христо се обадил на своята дългогодишна близка позната Е.М. да се видят, защото имал проблеми. Отишъл й на гости и тя поискала да й гледа на кафе, защото много познавал. Изненадващо той й заявил, че у дома й скоро ще „влязат два ковчега”. Предложил срещу 750 лева да развали магията. Жената много се уплашила, защото синът й мъжът й пътували с камиони зад граница. Нямала пари и решили ясновидецът да „почисти” златото й. Тя му предала с разписка различни накити, които после експертизата оценила на стойност над 3600 лева.

Гадателят щял да ги носи в параклис в Търновско да му баят. На другия ден жената дошла на себе си и се обадила, че си иска златото. По-късно разбрала, че познатият специалист по магии я лъжел и подала жалба в полицията. Последвали още разправии по телефона и ясновидецът признал, че оставил златото да му „баят” в заложна къща във Варна. Жената наистина го намерила там, но отказали да й го върнат. Откупила част от нещата за 1000 лева.

В началото на май същата година Христо се срещнал с познат, който пък го попитал какво ще е времето на определена дата, на която щял да се жени. Бил го гледал по телевизията в предаване за ясновидство. Изненадващо и той научил, че има магия и трябва да даде златото си да му баят. Щял да го носи в Търново на конгрес на гледачи. И този „омагьосан” се усетил, че нещо не е наред. Взел да си иска златото, а отсрещната страна пък още пари, защото проклятието било много тежко. И той подал жалба, а експертизата оценила изчезналите накити за над 3 100 лева.

Месец по-късно Христо попаднал на бивш съученик и майка му. Предложил да им гледа на кафе и те го поканили вкъщи. Домакинът наскоро се бил развел и гостът казал, че има магия от страна на бившата му. Прибрал и тяхното злато за 1800 лева, което трябвало да върне на другия ден. Това така и не станало.
Пред съда ясновидецът заявил, че е взел златото срещу разписка и тримата му познати му дължали пари и не ги е мамил. Твърдял, че те се съюзили срещу него, за да го вкарат в затвора и дори единият мъж му искал пари, за да оттегли жалбата си. Двете съдебни инстанции смятат, че това са защитни версии. Не пропускат факта, че ясновидецът имал присъда за такава история от София, която привеждат в изпълнение сега. Не приели и обясненията му, че имал дарба и талантът му да вижда в бъдещето бил признат и популяризиран и по авторитетна национална телевизия.

Това не касаело делото. Мъжът трябва да възстанови стойността на златото на тримата, които се оплакали от него. Общо, заедно с разноските и таксите по делото, той дължи близо 10 000 лева на пострадалите, съда и полицията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.