АБВ се отказа от ген. Радев, издига свой кандидат (обзор)

АБВ оттегли подкрепата си от генерал Румен Радев и няма да се яви на президентските избори с БСП. Формацията на Георги Първанов ще издигне собствен кандидат, като номинацията ще е на човек от АБВ, разказа източници от партията пред „Труд“.

Кандидатът им трябва да стане ясен следващата седмица. През идните дни ръководството на АБВ ще проведе заседания, на които ще реши как ще участва на вота през ноември. Не е изключено партията да излъчи за кандидат-президент лидерът й Георги Първанов или зам.-предедателят Ивайло Калфин. Имената и на двамата се спрягаха за номинации от партията още преди да се заговори за общ кандидат-президент на АБВ и БСП. Самият Първанов вчера не отрече възможността той да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2. „Ще ви отговорим, като му дойде времето. Оттеглянето на моята кандидатура беше заради контекста на преговорите с БСП“, каза той по време на пресконференция.

От АБВ вчера остро разкритикуваха отказа на столетницата да подпише коалиционното споразумение, като обвиниха Корнелия Нинова, че „настъпва мина след мина“ и превръща столетницата в ксенофобска и расистка с твърдението, че двете партии не са равнопоставени. „С решението си ръководството на БСП загуби изборите“, отсече пък Калфин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика