Абел Анисе с две счупени ребра

Полузащитникът на „Лудогорец“ Абел Анисе е с две счупени ребра след мача с „Левски“ (0:1). Халфът на българския шампион пострада след сблъсък със словака Роман Прохазка, а веднага след това бе откаран с линейка до ВМА. Първоначалните съмнения бяха свързани с разкъсване на вътрешни органи, което не бе установено по време на прегледите и това донякъде успокои спортно-техническия щаб на тима от Разград.

Впоследствие обаче болките на мадагаскареца продължиха, което накара „Лудогорец“ да насрочат нови изследвания. Оказа се, че Абел Анисе има две счупени ребра, което го вади от терените за няколко месеца.

Бившият играч на ЦСКА и „Ботев“ (Пловдив) бе гласен от Георги Дерменджиев за титуляр срещу „Виктория“ (Пилзен), след като направи силен мач с „Цървена звезда“. Сега треньорът на шампионите трябва да избира друг партньор на Светослав Дяков в титулярната единадесеторка.

Виктория“ е много сериозен отбор, по-силен е дори от „Стяуа“ - каза Дерменджиев. - Ние не си правим илюзии.“

Опитният специалист е наясно какво го чака срещу тима от Пилзен. Статистиката също е показателна за силното представяне на чешкия гранд в европейските турнири. За последните пет сезона „Виктория“ само един път е пропуснал да участва в плейофна фаза на Шампионската лига. Това се случи през сезон 2014/2015, когато съставът отпадна в третия предварителен кръг от румънския „Петролул“ (Плоещ). Чехите са участвали в общо 4 плейофни кръга, в които е изиграл съответно 8 срещи. Статистиката стряска - 8 победи и голова разлика 17:4 в полза на „Виктория“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ