Абитуриентите от две гимназии се отказаха от бала, нямат пари

В две кюстендилски гимназии - по лека промишленост и по селско стопанство, зрелостниците няма да имат абитуриентски бал, тъй като нямат средства за куверти и празнични тоалети.

Двете училища трябвало да организират заедно един абитуриентски бал. В гимназията по лека промишленост по специалността “Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” завършват осем момичета. В девети клас се записали 26, но докато учели, повечето от тях се омъжили, съобщава БНР. Осемте, които се дипломират, са от ромския кв. “Изток“. Те решили, че не могат да си позволят абитуриентски бал, защото семействата са им бедни.

"Такова нещо се случва за пръв път в кариерата ми, повече от 30 години - да няма абитуриентска вечер, но момичетата имат право", каза директорът инж. Венцислав Златков.

След като ученичките от "Лека промишленост" решили да не отидат на бала, от абитуриентската вечер се отказали и 10-те момчета, които завършват ПГ по селско стопанство в специалността "Фермер земеделец", които също са от кв. "Изток".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование