Абонатите на ЕНЕРГО-ПРО могат сами да отчитат електромерите си

Клиентите на ЕНЕРГО-ПРО имат възможност за самоотчет във връзка с новите цени на електрическата енергия от 1 юли, обявени от КЕВР, съобщиха от дружеството. Предприятието предоставя на своите абонати от Североизточна България възможността да отчетат сами потреблението си в периода на промяната.

Данните от показанията на електромерите могат да бъдат подавани до 7 юли на денононощна телефонна линия 0700 1 61 61, на електронна поща [email protected] или в най-удобния Център за обслужване на клиенти на компанията.

За клиентите, които не се възползват от тази възможност, потреблението ще бъде отчетено по регламентираната методика-пропорционално за дните преди и след промяната на цената.Средното увеличение на тока на територията на Североизточна България е 2.78 %. За битовите клиенти цената на дневната консумация става от 0.22242 лв./кВтч.с ДДС на 0.22859 лв./кВтч или скача с 2.77%. По нощна тарифа цената с ДДС е 0.12654 лв./кВтч. - с 2,78 % по-висока от досегашната, която беше 0,12312 лв./кВтч.

В по-високата цена на електроенергията са включени, макар и в непълен размер, икономически обоснованите разходи за осъществяване на лицензионната дейност по разпределение и снабдяване с електрическа енергия, в това число инвестиции в размер на 45 милиона лева, посочват от компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България