Абрамович разкри автофлотилия за 10 млн. евро

Роман Абрамович е известен като един от най-богатите хора в света. Собственик на "Челси", колекционер на футболни бижута. И както сами можете да се досетите неговият автопарк е екстра класа. След визита на германската писта "Нюрнбургринг" в. "Дейли мейл" предположи, че това е най-скъпата колекция в цял свят. Общата стойност на бисерите в нея възлиза на 8,5 млн. лири (около 10 млн. евро).

38-6

Собственик на немското трасе е бившият бизнес партньор на Абрамович и също руски олигарх Виктор Харитонин. Той покани своя приятел да опита мощта на своите "зверчета" на двудневно състезание.

38-2

Сред автомобилите, които Абрамович закара в Германия, е Pagani Zonda R. В света има само 15 такива екземпляра и всеки струва по 3 млн. евро. Другата изключително рядко виждана кола е Ferrari FXX. Прототипът е бил собственост на легендата във "Формула 1" Михаил Шумахер, който го е карал в един от епизодите на "Топ Гиър 2009".

38-3

Харитонин купи "Нюрнбургринг" през 2014 г., а за специалния ден я затвори за всякакви външни хора. Така само най-близките на двамата олигарси можеха да видят блясъка по пистата.

38-8

"Обикновено такива мероприятия се организират лично от собственика Виктор Харитонин - каза г-ца Татаня Головльово, инструктор по шофиране на писта. - Тези два дни бяха специално за него и неговите приятели. Никой друг извън служителите нямаше достъп."

38-4

Головльово призна, че нито един човек до този момент не е виждал толкова много от частната колекция на Абрамович. Най-интересните модели били Bugatti Veyron, Ferrari 488 GT3, Mercedes-Benz AMG GT3, Lamborghini Reventon и Aston Martin Vulcan.

38-5

Според близки до олигарсите в първия ден от състезанието те карали в дълга секция на пистата, която е 13 км. А във втория изпробвали скоростна отсечка - 3,2 км. По време на забавлението Абрамович и Харитонин изпробвали абсолютно всички модели на Porsche.

Колекцията на собственика на "Челси" може и да е още по-голяма. Впечатление прави, че в сегашния списък не фигурира нито един Rolls-Royce или Bentley.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили