Абсолвент от ВТУ спечели Академичната награда на община Велико Търново

Кметът на старата столица Даниел Панов връчи отличието на Борислав Анчев

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на Общината, с която за осемнадесета поредна година подкрепя изявен абсолвент от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Церемонията бе акцент на тържественото заседание на Алма-матер в Старата столица, посветено на предстоящия студентския празник – 8 декември. Носител на отличието, чиято парична равностойност е 5000 евро, стана Борислав Анчев. Той е завършил с отличие специалността „Педагогика на обучението по математика и информатика“. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето учебно заведение и бе гласувана от Общинския съвет.

nagrada3

Тържественото заседание започна с празнично слово на ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, а близо 30 студенти отличници получиха стипендии и награди.

В приветствието си към студентите и академичната общност кметът на Старата столица Даниел Панов посочи, че Академичната награда е пример за реална политика в подкрепа на младите хора и на образование и изказа благодарност на учредителите на отличието.

„Студентският празник носи особен заряд на Велико Търново. Нашият град – древен и славен, е в същото време енергичен, жизнен и млад. Велико Търново е символ на българския дух, на образованието и на българщината. И всичко това не би било възможно без силната академична общност, без студентите и без Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Студентите, преподавателите и гостите на тържественото заседание бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България