Аварийни екипи са се отзовали от сутринта на 22 сигнала за завирявания и паднали дървета в столицата

През днешния ден екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на 22 сигнала за завирявания на пътни участъци и паднали дървета и клони. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Почиства се от паднали камъни по велоалеята в Панчарево. Екипите проверяват и проходимостта на шахтите по Южната дъга, бул. „Цариградско шосе“, бул. „Българи“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, пътни участъци в район „Витоша“. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е разпоредено на районите кметове да организират постоянно наблюдение на нивата на язовирите, реките и критичните участъци в столицата.

До момента са направени 3 обхода на всички реки и язовири. Обстановката в район „Нови Искър“ след обилните дъждове се нормализира. Надградена е дигата на река Какач при с. Кубратово. Продължава контролираното източване на язовирите „Мърчаево“, „Мрамор“ и „Суходол“. Нивата им се наблюдават постоянно. Към момента няма нарушени диги, проводимостта на реките е осигурена, а нивата им се понижават.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България