Август - месец на красивата усмивка, едномесечна кампания за избелване на зъби стартира в Пловдив

Стоматологичният кабинет в Медицински център-1 в Пловдив стартира едномесечна кампания през август за избелване на зъби. Процедурата ще се извършва по съвременна технология с качествени продукти и на преференциални цени, заявиха организаторите.

По традиция през летните месеци пациентите събират тен на плажа, а преди или след това се замислят как да се сдобият с по-бяла и красива усмивка, заяви стоматологът д-р Даниела Спасова. Сезонът е предпочитан от хората, тъй като не им се налага да плащат високи сметки за парно или ток. Според нея почти навсякъде се предлагат различни системи за домашно избелване - избелващи пасти за зъби и лентички, а в интернет могат да се открият от интересни по-интересни отвари и смеси за избелване. Важно е обаче пациентите да знаят, че специалните пасти в повечето случаи съдържат абразиви, които само премахват повърхностните оцветявания,  без действително да  избелват зъбите, защото не навлизат във вътрешността им.

Те трябва да се ползват с голямо внимание и за кратък период от време, тъй като отнемат част от емайла и могат да задълбочат вече съществуващата чувствителност на зъбите. Не по-малко рискове крият и редица рецепти и съвети във виртуалното пространство, които също могат да увредят зъбния емайл и оралната лигавица и да причинят болка и дискомфорт, твърди специалистът. ”Ако не знаете какъв тип избелване да изберете – кабинетно или домашно, консултирайте се със стоматолог”, препоръча д-р Спасова. Тя е категорична, че в никакъв случай не бива да се използват продукти с неясен състав и зъбите да не се търкат със странни домашно приготвени смеси, защото рискът да се увредят зъбите и лигавицата е много голям.

Денталният лекар ще изготви индивидуален план, ще ви посъветва коя процедура е най-подходяща за вашите зъби, ще ви запознае с плюсовете и минусите на различните видове избелване и ще ви подготви за процедурата, като ги почисти от зъбен камък, плака и кариеси. Избелването със съвременни и качествени продукти под контрола на стоматолог намалява риска от увреждания. „Ако кабинетното избелване е най –подходящо за вас, ще имате по-бели зъби само след една процедура, която продължава около час, а ефектът  наистина ще ви впечатли. При домашното са необходими около две седмици, за да се постигне желаният резултат“, категорична е пловдивската стоматоложка д-р Даниела Спасова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве