Авиотряд 28 иска нов самолет, спират "Фалкон"-а временно

Ген. Тодор Коджейков

Правителственият самолет "Фалкон" ще бъде спрян от движение, докато не се установи причината за аварията. Това съобщи директорът на Авиотряд 28 ген. Тодор Коджейков на брифинг.

По-рано днес самолетът беше приземен ръчно на пистата на летище София, след като навигационната му система отказала напълно по време на полета.

На борда на самолета е имало девет души, сред тях и премиерът Бойко Борисов, който се връщал от Солун, Гърция, потвърди Коджейков. Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират, така се е наложило да преминат на ръчен режим. Направили са втори кръг над летището и са кацнали визуално, благодарение на това, че са познавали района и самото летище. Самолетът е приземен успешно, няма пострадали, потвърди още шефът на Авиотряд 28.

Ген. Коджейков обяви, че ще апелира за закупуване на нов самолет. „Заради тези проблеми, които той прави, може би трябва да се погледне по друг начин на тази машина. Тук не става въпрос за годините”, заяви Коджейков.

"Аз не мога да определя с какъв тип самолети трябва да се лети. Колегите са скромни, да им благодарим, че успешно са приземили самолета", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България