Австралиец си тръгна от Тур дьо Франс

Вече два дни всички на Тур дьо Франс се чудят защо австралийският колоездач Роуан Денис напусна надпреварата. От отбора му „Бахрейн-Мерида“ признаха, че нямат обяснение за действията на състезателя си, който слезе от велосипеда 80 км преди финала на 12-ия етап Тулуза-Банер дьо Бигор (209,5 км).

„Решението да спре беше негово – обяви директорът на тима Горазд Странгел. - Не пожела да говори с мен. Объркани и разочаровани сме от случилото се. Няма да коментираме преди да разберем какво се е случило с него.“

Действията на Денис са огромна изненада, тъй като той минаваше за един от фаворитите в индивидуалното бягане по часовник в По (27,2 км), завършило късно снощи. Впоследствие отборът пусна изявление от името на колоездача.

„Разочарован съм, че напускам състезанието, защото часовникът беше голямата ми цел – твърди австралиецът. - Но предвид начина, по който се чувствам, реших да се оттегля.“

Лаконичното обяснение остави всичко в сферата на догадките. Освен дежурните подозрения за допинг, тръгна слух, че Денис се скарал с ръководството на отбора по време на етапа. Австралийските медии пък припомниха негово интервю от януари, в което намеква, че в последно време обмислял да се откаже от спорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт