Австралиец спря Григор в Маями

Австралиецът Джордан Томпсън сложи край на участието на Григор Димитров на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями. Родната звезда не успя да продължи успешното си завръщане на корта два дни след разгромната победа над испанския ветеран Фелисиано Лопес. В мач от третия кръг Димитров отстъпи с 5:7, 5:7 след 2 часа на корта.

А срещата започна обещаващо – пробив още в първия гейм след игра с високо темпо срещу сравнително неопитния противник. Григор обаче загуби предимството веднага след това като изпусна подаването си. С течение на мача се оказа, че по-малко от 60% от първия му сервис влиза в полето.

Сетът се завърза, а в два от геймовете българинът стигна до нови шансове за пробив, но 24-годишният Томпсън си отрази с мощни удари. В 12-ия гейм австралиецът на свой ред разклати подаването на съперника и реализира втората си възможност да затвори сета.

Спечелената първа част окуражи 77-ия в света и той проби за 3:1 във втората. Димитров не се отказа и обърна до 5:4, но трепна в момента, в който сервираше за сета. Австралиецът се вкопчи в тази възможност и продължи смело да забива топката с всичка сила в полето Григор. Последва нов пробив и малко по-късно мачът свърши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт