Австрия с висока оценка за екологичната политика по време на председателството ни

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с Елизабет Кьостингер, федерален министър на устойчивото развитие и туризма на Австрия, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Целта на двустранната срещата, проведена днес във Виена, била запознаване с извършената работа по време на Българското председателство.

Министър Димов запознал Елизабет Кьостингер с преговорите по проектите на законодателни актове в областта на кръговата икономика, питейните води и емисиите от СО2 от нови коли и ванове. Тя го поздравила за успешно проведеното председателство, като особен акцент бил поставен върху проведения Форум за екоиновации за качеството на въздуха през февруари в София.

Министър Кьостингер подчертала, че важността на темата за качеството на въздуха е намерила отзвук не само на европейско ниво, като работата по нея следва да продължи и занапред.

Особено значение за Австрийско председателство ще бъде провеждането на два политически дебата на предстоящия на 25 юни Съвет на ЕС по околна среда, а именно - по въпросите за качеството на питейните води и за намаляването на емисиите от СО2 от нови коли и ванове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България