Автобиографията на Златан Ибрахимович вече на български

Автобиографията на Златан Ибрахимович вече на български. Книгата е по книжарниците и всеки може да си я купи срещу 17.99 лв.

"A&T PUBLISHING" издава "Аз съм Златан Ибрахимович", а 424-те страници ще запознаят читателя с историята на един от най-добрите нападатели в света. Книгата е завършена преди трансфера на Ибрахимович във френския ПСЖ, но четивото е претърпяло няколко корекции през последните години, но с тях и без тях, книгата е задължителна за футболния запалянко.

Публикуваме откъс от автобиографията. Става въпрос за кратка история, която разкрива как се провали трансфера на Ибрахимович в... "Арсенал".

"Бях 19-годишен, когато бях пред трансфер в Арсенал. Отидох в тренировъчната база близо до Сейнт Олбанс. Видях Патрик Виейра, Тиери Анри и Денис Бергкамп на игрището. Най-великото нещо бе, че щях да се срещна с Арсен Венгер. Почувствах се като малко момченце, когато пристъпих в кабинета му.

Леко потреперих под взора на Венгер. Сякаш се опитваше да чете през мен, да ме премери. Той е човек, който изготвя психологически профили на своите футболисти – дали са емоционално стабилни и този род неща. Изпипва детайлите като всички велики треньори, а в началото аз не говорих много.

Стоях си тих и стегнат, но след известно време изгубих търпение. Нещо у Венгер ме отблъсна. Той постоянно скачаше до прозореца да проверява кой е отвън. Това ми се стори като показател, че иска да държи всичко под око, а и постоянно повтаряше едно нещо: “Можеш да изкараш проби при нас. Можеш да се пробваш, да опипаш почвата.” Без значение колко исках да се държа на ниво, тези думи ме отблъснаха.

“Дайте ми чифт обувки. Ще изкарам проби. Ще го направя още сега”, отговорих. Тогава Бори (б.р. – спортният директор на "Малмьо" Хасе Бори) ме прекъсна с думите: “Спри, спри, ще оправим това – няма да караш проби, в никакъв случай!”

Разбира се, веднага разбрах накъде бие: или те искат, или не. Изкарването на проби те поставя в слаба позиция, тъй че отказахме: "Съжаляваме, господин Венгер, но не сме заинтересовани." Сигурен съм обаче, че това бе правилното решение."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят