Автобусите на Столичния градски транспорт, които пътуват до планината Витоша, ще бъдат подменени

Илюстрация: Pixabay/Архив

До края на годината ще бъдат подновени автобусите на Столичния градски транспорт, които пътуват до планината Витоша. Десет туристически превозни средства ще обслужват линиите 63, 163 и 66, съобщи заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

"Предвиждаме да се закупят автобуси, които ще са полутуристически. Това означава, че ще са с по-голям брой седалки, няма да има място за правостоящи предвид, че се пътува доста по-дълго време, докато се стигне до крайната точка. Те ще са с ръчни скоростни кутии, с дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и по-голяма сигурност за пътуващите по тези линии, особено в по-тежките месеци като метеорологични условия, тъй като тези линии се движат основно и през зимата, когато всъщност е много натоварено и когато искаме да осигурим колкото се може по-голям комфорт за пътуващите".

Столичната община е предвидила средства за ремонт на пътя до Витоша, който е в лошо състояние. Ремонтът ще бъде извършен до края на годината, каза още заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България