Автобус пламна в движение, пътниците се измъкнаха (обзор)

Автобус на градския транспорт в столицата пламна в движение. Рейсът се движел по линия 306 в бус лентата на бул. „Цариградско шосе“ близо до спирката на Орлов мост в посока Софийския университет. При инцидента няма пострадали, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Сигналът за инцидента е подаден около 9,15 ч. Пламъците са тръгнали от двигателя в задната част на автобуса. В него е имало 15-20 пътници, но шофьорът е реагирал бързо и те са успели да се спасят. На мястото са изпратени пожарникари, които за кратко време успели да загасят пламъците .

"За радост шофьорът е реагирал адекватно. По информацията, която имам, в моментът, в който се е усетила миризмата на дим, шофьорът е отворил вратите, за да се евакуират хората. След това пожарът е бил погасен", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя поиска от Автомобилна администрация да направи цялостна проверка на техническото състояние на автобусите на частните оператори. Кметът съобщи, че договорът на автобусния превозвач по тази линия изтича през следващата година.

„Очаквам Столичният автотранспорт да поеме тази услуга, за да може да гарантираме по-голяма сигурност“, допълни Фандъкова. „Буквално до дни Столичният автотранспорт ще поеме превозването по две от линиите, които досега се управляваха от частен оператор, включително линия 84, 404, 30 и 90, по която ще бъдат пуснати чисто нови автобуси. Очаквам и първият електробус да започне пилотно движение по тази линия“, коментира Йорданка Фандъкова.

 

От Центъра за градска мобилност заявиха:

Карали автобуса за ремонт

Автобусът, който пламна в движение, е бил повреден и е каран за ремонт, когато е пламнал. Това беше първоначалната версия, съобщена от Центъра за градска мобилност в София. В него се казваше, че затова в рейса нямало пътници, но после се оказа, че е имало 15-20 души, които са се измъкнали невредими.

Към момента превозното средство е в гаража на фирмата, която обслужва линията.

Горящият автобус се е движел по линия 306 в бус лентата на бул. „Цариградско шосе“ близо до спирката на Орлов мост в посока Софийския университет.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България