Автобус се хлъзна и премаза крака на студентка

Междуселски автобус поднесе на хлъзгав участък в шуменското село Живково и премаза петата на 19-годишна студенка, която чакала на автоспирка. Инцидентът с първокурсничката Мерлин Шабан станал минути след 12 часа на селския площад до училището, научи "Труд".

Рейсът на "Пътнически автотранспорт-Шумен" правел обратен завой, поднесъл на хлъзгаво, момичето видяло и опитало да се предпази, дори се качило на оградата на близкото училище, но била закачена от задната част на рейса. Това разказа шофьорът на автобуса Гинчо Гинев, който има над 30 г. стаж зад волана и златен талон.

На инцидента е имало и очевидци, които пък са гневни на маневрата, която може да осакати студентката. На мястото веднага била извикана линейка и към 13,25 часа момичето било докарано в болницата в Шумен с разкъсно-контузна рана на дясното ходило. Заради травмата пациентката е настанена в ортопедично отделение и медици решаваха дали да бъде оперирана.

"Рейсът притисна крака на момичето с бронята си, добре че тя се качи на оградата, иначе щеше да стане още по-страшно. Бях вътре в автобуса и веднага скочих да помагам. Бутал съм рейса, за да освободя крака. Момичето пищеше от ужасната болка, цялото село чу", разказа пред "Труд" Драгомир Стоянов, директор на училището в село Живково. Според него, травмата е до кокал, по оградата също има щети. Школският шеф няма обяснение за случилото се, а във вторник до късно следобед той задържаше учениците, за да не пречат на огледа на полицията.

Пътни полицаи изясняват причините за инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България