Автобус с работници и автомобили блокирани в Омуртагско

Автобус с работници на стъкларския комплекс от Търговище и 4-5 автомобила са блокирани от близо 2 часа на пътя Омуртаг-Менгишево, съобщи за „Труд” кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Изпратените към място трактори не успели да пробият преспите. Насочена е допълнителна техника, включително и багери. Очаква се помощ и от пожарната с МТЛБ, каза Ешрефов. По негова информация пътят е трети клас от републиканската мрежа.

Община Омуртаг от неделя е в бедствено положение заради огромните преспи. В четвъртък вечерта пътищата в района отново били затворени от навявания. Вятърът в Търговищко е силен и буквално блокира четвъртокласната пътна мрежа и в община Търговище. Има проблемни участъци и от републиканските пътища. Няколко коли бяха блокирани в района на село Давидово, в посока  Пролаз и Вардун, където също имало закъсал автобус. Хората са изтеглени, казаха от общината.

След поредното пробиване на преспите по откритите места вятърът струпа отново сняг и направи движението невъзможно. Въпреки тежките условия извън населените места и липсата на видимост, цялата техника и работници на фирмите по снегопочистването са изкарани на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България