Автоджигит без книжка помете два автомобила и ограда в монтанско село

Снимка: Архив

Мъж без документи за право на управление, подкарал лек автомобил без регистрация из крайдунавското село Долни Цибър, излетял от пътя и потрошил два паркирани автомобила, своята кола и себе си. Водачът е отказал проба за алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало в сряда към 02,25 часа в село Долни Цибър, община Вълчедръм.

27-годишният Янислав Е. от село Ковачица дал газ с „Рено Лагуна” към пътя Лом- Козлодуй, но на ляв завой загубил контрол над возилото, излязал вляво и блъснал паркираните извън пътното платно 2 леки автомобила - "Опел Зафира" и "Форд Галакси".

При катастрофата са помлени автомобилите и оградата на частен дом. Пострадал е и водачът Янислав Е. Той е настанен в болницата в Лом с травми, но без опасност за живота. Пристигналите полицаи установили, че мъжът няма шофьорска книжка, колата му е с изтекли временни регистрационни табели, а той управлявал с несъобразена с пътните условия скорост. Униформените не могли да изпробват джигита за употреба на алкохол с дрегер поради физическото му състояние. Те му издали талон за медицинско изследване, но той отказал да даде доброволно кръв. На местопроизшествието е извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право