Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт

Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Семейните ванове на Citroen получават 8-степенен автоматик и новото име Spacetourer, което заменя досегашното Picasso от месец май. Първите модели след промяната са C4 Spacetourer  и неговият 7-местен вариант Grand C4 Spacetourer. В тях прави премиера автоматичната трансмисия с 8 предавки, която първоначално ще се предлага в комбинация с двулитровия дизелов двигател с мощност 160 к.с.

Base de donnée : Astuce Productions

По-късно през годината новата скоростна кутия ще бъде налична в съчетание и с други мотори. Тя е разработена съвместно с японската компания Aisin и позволява механично превключване на предавките с лостчета от волана. В реална обстановка 8-степенният автоматик е лесен за използване, повишава комфорта на пътуване и намалява разхода на гориво в сравнение с 6-степенните трансмисии благодарение на двете  допълнителни предавки. Кутията е по-лека и по-компактна, като оползотворява по оптимален начин мощносттана двигателя без резки промени в оборотите.

Base de donnée : Astuce Productions

Под името Spacetourer ще бъдат обединени всички пътнически ванове на Citroen с капацитет за превоз от 5 до 9 души. По традиция тези модели на френската марка се отличават с ярък дизайн, практичност и комфортно пътно поведение. Вановете са модерни, лесни за използване и ориентирани към семейните потребители.

c4 picasso 2016

Внедряването на 8-степенен автоматик показва стремежа на производителя да гарантира най-новите технологии на своите клиенти заедно с множество съвременни решения в сферите на сигурността и комфорта. Моделите C4 Spacetourer  и Grand C4 Spacetourer  се възползват от цялата техническа компетентност на Citroen по отношение на стил, обем, гъвкавост и удобство на пътническата кабина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили