Автомобил се удари в два ТИР-а, млад мъж е тежко ранен

Снимка: Архив

Лек автомобил „Ауди”, полетял по мокър от дъжда път край Монтана, се удари в два тежкотоварни камиона последователно. В катастрофата са ранени двама млади мъже, животът на единия е в опасност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Произшествието е станало в понеделник към 15.10 часа на шосе Е-79 между селата Винище и Горна Вереница. Никола Д./20 г./ шофирал „Ауди А 3” в посока от Видин към Монтана, но на десен завой заради несъобразена с пътните условия скорост навлязъл в насрещното платно и се блъснал във влекач „МАН” и в идващия след него втори ТИР „Волво”. При ударите пострадали пътниците в леката кола – Ивайло М./26 г./ от село Смоляновци и Марио Р./21 г./ от Монтана.

Двамата са транспортирани в болницата в Монтана. Ивайло е със счупена ключица и комоцио, а Марио има черепно-мозъчна травма и счупени ребра. Лекарите се борят за живота му, казаха от лечебното заведение.

Тримата шофьори – Никола Д. и словаците Ярослав К./52 г./ и Джураш Р./30 г./ са проверени за алкохол. Пробите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. Заради катастрофата пътят към Дунав мост 2 край Монтана бе затворен, докато спасители и пожарникари извадят ранените и почистят платното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България