Агенцията по трансплантация: Не допускаме злоупотреба при случая с Ахмед

болница

Възможно е семейството на Ахмед Молов да се е объркало относно трансплантацията, не допускам злоупотреби, каза директор на Изпълнителната агенция по трансплантация Марияна Симеонова.

В нашите регистри няма информация, че Ахмед е имал съвместимост с потенциален донор. Това заяви пред БНТ директорът на Агенцията за трансплантации Марияна Симеонова.

"Възможно е да са били викани за някаква проверка и да са се объркали, че става дума за трансплантация, затова трябва да не сме толкова критични към тях. Това е нуждаещ се човек, хубаво е, че журналистите търсят доброто и това е много важно. Хората търсят и се вълнуват от добрите истории. Обществото се променя и вече има желание да помага. Аз лично предпочитам да се объркам и да помогна отколкото въобще да не помогна", каза още Симеонова.

Тя отбеляза и че е търсено семейството за разяснение:

"Ние търсим тези хора, но не можем да се свържем с тях, не допускам злоупотреба, смятам, че е объркване, контролен преглед може да е причина за объркването"

Семейството на Ахмед разказа, че е викан 3 пъти в София за трансплантация. Самият Ахмед също отбеляза, че са го викали в столицата. След като са събрани парите за трансплантация, тя е уговорена в Турция, чака се само подобрение на състоянието на сърцето на Молов. Остатъкът от средствата семейството ще дари на друг нуждаещ се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България