Цената на агнешкото месо в Кърджали е по-ниска в сравнение с тази около Великден. В хипермаркетите в областния град един килограм се предлага между 13 до 15 лева. По-ниски цени се наблюдават в обектите, които традиционно имат по-голяма посещаемост. В един такъв обект, агнешкият бут се предлага за 15 лева, плешката за 13, агнешкият котлет с ребра струва 11 лева.
На пазара на производителите в Кърджали, където има месарски магазини, преобладаващата цена е 13 лева, като в някой от тях са заложили на месо от агнета отгледани в региона. Особеност при предлагането е, че в търговските вериги цените са определени в зависимост това от коя част на тялото на агнето е месото. В малките месарски магазини в града, обаче цената е еднаква и няма значение дали клиентът желае да си купи плешка, бут или врат, съобщава регионалната радиотанция на БНР - радио Кърджали.
На Голяма Богородица, освен всичко друго, църквата почита паметта на своите дарители. В много села и градове се устройват събори и курбани, като курбанът по традиция се прави от агнешко или овче месо.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш