Адвокат на Цветан Василев предупредил за акция

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”. Снимка: Булфото

Банкерът беглец дал на защитника си 20 000 евро “да се оправи” със съдебната система

Лазар Карадалиев, един от адвокатите на Цветан Василев, имал предварителна информация за акцията на прокуратурата и полицията в офисите в централата на КТБ през юни 2014 г. Това стана ясно от показанията на главния счетоводител Бисер Лазов, основен свидетел по делото за фалиралата банка.

Лазов разказа, че 3 месеца преди затварянето на КТБ Цветан Василев наел адвокат Карадалиев, който парадирал с връзките си с магистрати.

На 26 май 2014 г. Василев получил призовка да се яви за разпит, подписана от следовател Надежда Куюмджиева и попитал адвоката Карадалиев дали я познава. Юристът му отговорил положително и му казал да даде 20 000 евро “за да се оправят нещата”. 6 дни по-късно Лазов видял на бюрото на Василев две пачки с евро и една с лева. При банкера били журналистът Огнян Стефанов и адвокат Карадалиев. Василев помолил Лазов да излезе за малко от кабинета, а когато главният счетоводител се върнал, парите ги нямало.

По поръчка на Огнян Стефанов сутринта на 13 юни, петък, Лазов се срещнал с Карадалиев в заведение. Адвокатът му казал:“Днес ще бъдем нападнати” и го посъветвал да отиде в офисите на бул. “Цар Борис III” и да чака акцията на прокуратурата.

Заседанията по делото продължават на 2 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право