Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Административният съд във Велико Търново потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица. Решението е по дело, образувано по жалба на Местна коалиция „БСП за България“ /ПП „АБВ“ и ПП „Движение 21“/.

С нея се оспорва становище на Общинска избирателна комисия – Горна Оряховица, с което е обявена общинска избирателна квота от 431 гласа, разпределени са мандати за общински съветници, обявено е разпределението на заявените предпочитания за отделните кандидати и са обявени имената на избраните общински съветници.

Според съда действителните гласове са общо 14 222 и формираната въз основа на тях избирателна квота съвпада с избирателната квота, определена от Общинската избирателна комисия.

"Следователно установените нарушения, допуснати от секционните избирателни комисии при отчитането на действителни и недействителни гласове не оказват влияние на изборния резултат, поради което и не са повод за отмяната на оспореното решение. Съдът не е намерил основание за преразглеждане на преференциите",пише в решението на Темида.

То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право