Административният съд прекрати делата по жалби на роми от Войводиново

Административният съд прекрати производствата по искания на 17 жители от ромската махала на Войводиново. Те се жалват срещу кмета на Войводиново Димитър Тосев и срещу областната дирекция на полицията в Пловдив, че са били възпрепятствани от тях да влязат в жилищата си на 9 февруари, съобщи БНР.

От събраните доказателства при извършената от съда проверка е установено, че към настоящия момент нито един от двата административни органа, срещу които са насочени исканията, не извършва фактически действия по възпрепятстване на достъпа до жилищата на лицата.

Всяко едно от определенията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7 – дневен срок от съобщаването му на страните.

В средата на януари започна събарянето на 16 незаконно постройки в ромската махала. До обезлюдяването на ромската махала се стигна след протест на жители на Войводиново, които поискаха премахването на незаконните постройки. Протестът на хората се породи заради тежкия побой, който нанесоха двама роми на местен военен служител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България