Адресите на разрушени сгради още фигурират в избирателните списъци

Снимка: БНТ

Десетки жители на варненския квартал Максуда, чиито адресни регистрации на вече разрушени незаконни сгради, трябваше да бъдат заличени и на тези избори присъстват в избирателните списъци. Адресите в района на Максуда са създавани хаотично и без ясни правила, съобщи БНТ.

Един имот например присъства с два адреса в две различни избирателни секции. Къщата няма документи. Преди две години общината разрушила шест строежа, които имат същия административен адрес. Заличени са адресните регистрации на живеещите в тях хора. Затова те не могат да останат вписани в избирателните списъци с този адрес. Адресът обаче не е заличен от системата на ГРАО, тъй като според общината, се дублира със законно съществуваща сграда. Така номер 97 на улица "Селименски" е в списъците за изборите през 2016, както и за предстоящите. В списъците за тези избори с този адрес са 68 души.

Архитект Васко Симеонов, директор "Устройство на територията" в район Одесос не можа да обясни друг случай - на улица "Наум" №50, където се водят два имота. Там за незаконната двуетажна къща през 2014 г. е издадено удостоверение за търпимост, а няма и данни другата незаконна едноетажна постройка да е бутната, нито как е построена.

Живеещите на улица "Пробуда" пък оформят почти самостоятелна избирателна секция. Близо 50 процента от имотите се водят на тази улица независимо, че никой не знае точно какви са очертанията на тези имоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България