АДФИ констатира 22 нарушения за 7,8 млн .лв. на Община Пловдив при градежа на "Колодрума"

Общо 22 нарушения на Община Пловдив при обществените поръчки за строителство на спортната зала "Колодрума" е установила Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Те са на обща стойност 7 777 340 лв. и касаят три от 13-те обществени поръчки за "Колодрума".

"С тези близо 7,8 млн.лв. община Пловдив е безспорен лидер в класацията за констатирани нарушения от АДФИ от извършените от агенцията 176 проверки в цялата страна. На второ място в тази черна класация е една болница в Стара Загора с нарушения при обществените поръчки за 880 000 лв., а на трето със 770 000 лв. е фирма "Агроводпроект", съобщиха пловдивските общински съветници от Патриотичния фронт Слави Георгиев и Илко Илиев. Те допълниха, че още този вторник депутатите от ПФ ще изпратят на главния прокурор Сотир Цацаров резултатите от извършените от АДФИ по техен сигнал проверки на градежа на "Колодрума".

"Ще продължим да търсим отговорите на още няколко въпроса - как цената на "Колодрума" от първоначално определените 12 млн.лв. нарасна на близо 60 млн.лв. и как поръчката бе спечелена от фирма, строила къщата на фамилията на кмета Иван Тотев и отпуснала му безлихвен заем от 1 млн. лв. за нея", допълниха от Патриотичния фронт.

Проверката на АДФИ за "Колодрума" приключи без съставен акт за нарушение, декларираха от общината по повод изнесените от ПФ данни и допълниха, че общата стойност на спортната зала е 49 млн.лв. с ДДС. В тази сума влизат 7.8 млн.лв. за придобиване на собствеността на имота от 12 дка с незавършен груб строеж от колоездачно дружество "Цар симеон". Община Пловдив е дала за "Колодрума" под 7 млн.лв., останалите пари са от държавния бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони