Азери не пускат наш футболен бос, институциите си прехвърлят топката

Повече от година наш футболен бос има забрана да напуска Азербайджан. Георги Николов 9 сезона е президент на „Интер“ (Баку) и извежда тима до 2 титли на страната. Клубът е създаден от Международната банка на Азербайджан (МБА). През септември 2015 г. той си тръгва за България, но е спрян на границата. Мотивът - клубът е в кредитния списък на трезора.

В началото на годината българинът подписва договор с новото ръководство на отбора, че двете страни нямат претенции една към друга. На това основание МБА и финансовото министерство изпращат документ до вътрешното министерство на страната за сваляне на санкциите. Въпреки това българинът не може да напуска Азербайджан. Визата му е изтекла, няма трудов договор, съответно и приходи, с които да се издържа. Той не е обвиняем, не е заподозрян, не и е свидетел. „Имаме правна безтегловност“, заяви адвокат Владимир Шейтанов, който бе ангажиран и със случая с българските медици в Либия.

С казуса са запознати всички институции в Азербайджан. „Ако трябва пак да стягаме „фалкона“, каза Шейтанов, визирайки че  държавни служители пътуваха именно с „фалкона“ при задържането на медиците ни в Бенгази.

 

Текст под снимка

Георги Николов претърпя операция от онкологично заболяване в Германия, но повече от година не може да си направи контролни прегледи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт