Азиатци харесаха зимна Варна

Градските хотели чакат повече туристи в крилата на сезона

Силна година очакват градските хотели във Варна. Първите организирани гости от Малайзия пристигнаха броени дни след Нова година. Варна е част от Балканския им маршрут, включващ Атина и Букурещ.

"Пристигат за втори път и бяха впечатлени от промяната в града. Споделиха, че Варна е много по-красива, зелена. Харесват им реставрираните стари сгради - паметници на културата и цялостната визия на центъра и крайбрежната зона", обясни пред "Труд" председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Според него след големите инфраструктурни ремонти и заради многото нови авиолинии Варна е привлякла вниманието на азиатците като добра дестинация и през зимата. До пролетта в градските хотели ще отседнат японски, корейски и индийски групи, записали обиколни турове на Балканите.

Увеличават се и директните онлайн резервации, които вече са половината от общия брой записвания в обектите за отдих в града. Правят ги основно гърци, турци, а от година - и доста французи и поляци.

Мнозина от тях също предпочитат спокойствието извън пиковите плажни месеци. Предварителните договаряния сочат, че в крилата на сезона ще има между 10 и 15% ръст на гостите, а през лятото очакваме около 3-4% ръст на приходите, прогнозира Косев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм