Айсел Руфад, областен лидер на ДПС-Шумен: Ще възстановим позиции в Хитрино, не приемам мотивите на напускащите

Àéñåë Ðóôàä, îáëàñòåí ëèäåð íà ÄÏÑ-Øóìåí

"Не сме изненадани от случилото се, вчера /четвъртък б.а./ изтече информация, че се раздават напечатани типови декларация с мотиви вътре, които да попълнят местните председатели, съветници и кметове на населени места. Не приемам мотивите в декларацията", това обяви областният лидер на ДПС-Шумен Айсел Руфад пред "Труд" по повод на декларирани оставки от членове на ДПС-Хитрино.

Тя напомни, че изключването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и на общинския лидер Мустафа Ахмед се е случило през юни и тогава никой не е реагирал в законовия срок. "Не проумявам защо след 5 месеца се поставя същия проблем и под формата на декларация. Това намирисва на организирана или дирижирана ситуация към ДПС", категорична е Руфад.

Според нея ДПС ще успее да възстанови структурите си в Хитрино, още преди 20 дни за цялата област са насрочени отчетни и отчетно-изборни събрания. В Хитрино ДПС не започва с кмета и бившия общински лидер, нито ще свърши с тях, казва Руфад. Обяви:"Вярвам в убежденията на хората, ще си възстановим позициите, малкото време ще ни трябва, но ще успеем".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България