Айтос вече е с голямо сърце

Най-малките „еколози“ на Айтос – първокласниците от СУ „Никола Й.Вапцаров“ дадоха начало на инициативата „Голямото сърце“ в града. Металната конструкция, разположена на площада до Общината, бе официално открита от народния представител от ГЕРБ Ивелина Василева и кметът Васил Едрев.

„Доброто не може да бъде спряно и от лошото време, то ни обединява и ни събра днес в Айтос. Поздравления за община Айтос, че прегърна идеята. Инициативата бе започната още през януари от Клуб „България за младите“ и се разгърна вече в 18 града в цялата страна. Важно е да насочим и вниманието на гражданите към пластмасата и начините за рециклирането й. С каузата за събиране на капачки, тя няма да бъде изхвърлена като непотребен отпадък“, сподели Василева, която е и председател на парламентарната комисия по околна среда и водите.

Каузата, която ще бъде подкрепена от община Айтос по пример на други населени места в областта, където бяха открити подобни конструкции, е закупуването на реанимобил с оборудване за бебета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България