Академия "Иновация в действие" набира млади предприемачи

Четвърта поред Академия "Иновация в действие" организира "Солвей Соди" АД в партньорство с "Аурубис България АД". Инициативата има за цел да развива предприемаческите умения на младите хора. Тази година студенти и завършили висше образование през последните 5 г. могат да кандидатстват със свои идеи в областите "Ефикасно използване на ресурсите", "Дигитална трансформация на българската култура и традиции" и "Образование на бъдещето". За участие в академията ще бъдат избрани 100 души, обясниха организаторите.

"Убедени сме, че днешните млади хора са утрешните лидери на България. Затова с радост инвестираме в тяхното образование, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще", поясни Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД. През първите 3 г. в академията са били обучени над 300 младежи, повечето от които вече са реализирали успешно своите иновативни проекти. За първи път тази година "Иновации в действие" ще бъде надградена с тема за добротворчеството, като всеки участник ще има възможност мотивирано да подкрепи една благородна кауза.

Три емблематични лица са приели да бъдат посланици на академията. Това са българският Стив Джобс - Любомир Янчев, собственик на технологичната компания MClimate, съоснователят на училището по роботика "Robopartans" Кирил Митов и певицата DIA, превърнала българската народна музика в дискотечен хит с песните си "Егея", "Вено Невено" и "Огън". Участниците в академията ще се срещнат на живо с тях във Варна и София през януари догодина. На финала курсистите ще се състезават с проектите си за три награди - участие в лятната програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, магистратура по иновации, предприемачество и финанси на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони