Ако изборите бяха днес: ГЕРБ - 35,2%, БСП - 24%, ДПС - 10,5%

Графика: "Барометър България"

Партията на Слави Трифонов остава под чертата

Ако изборите бяха днес  партия ГЕРБ запазва първо си място с 35,2% подкрепа, на второ място след ГЕРБ остава БСП с 24%. Това показва проучване на „Барометър България“ през февруари. "Барометър България" проведе ежемесечното си телефонно проучване на електоралните нагласи на българските граждани.

Третата позиция е заета от ДПС с 10,5%, а ВМРО запазва и консолидира подкрепата на патриотично настроения дял от гласоподавателите и би получила гласовете на 9% от анкетираните.

Евентуалната партия на Слави Трифонов, на която все още ѝ предстои да получи регистрация, към момента рискува да остане под чертата с 3,7%.

„Демократична България“, подкрепена предимно от десни избиратели от големите градове, би получила гласовете на 3,1% от анкетираните.

На фона на зачестилите случаи на заразяване с коронавирус в Италия и други европейски страни „Барометър България“ запита анкетираните дали се страхуват от вируса.

Преобладаващата част от респондентите (30,2%) следят активно новините по темата и се вълнуват от развоя на събитията, но за момента не се чувстват застрашени.

Почти е изравнен броят на тези, които смятат, че се създава изкуствена паника (26,4%) и хората, според които всички опасения са основателни и сме на ръба на епидемия (25,6).

За 10,1% от анкетираните коронавирусът е просто поредният грип, с който се сблъскваме, а 7,7% нямат позиция по въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика