Ако няма усложнения при лечението на блъснатото в София момиче, то ще е на крака до месец

Снимка: БТВ

Приятели и съученици на загиналото в петък вечер момиче при катастрофа на бул. "Никола Вапцаров" днес отрупаха мястото на катастрофата с цветя. При инцидента загина момиче на 13 г., а друго - на 14 години, пострада тежко.

Раненото момиче е оперирано, но ще остане под наблюдение в болница . Ако няма усложнения и лечението протече така, както предвиждат лекарите, детето в рамките на месец отново ще е на крака и ще може да се придвижва, предава БТВ.

Двете момичета са в осми клас на природоматематическата гимназия. Тръгнали са си след училище, бързали да не изпуснат автобуса на спирката и са били ударени на шосето.

"Бяхме заедно на училище, казахме си чао... две минути преди това да се случи, аз съм си тръгнал за вкъщи, случило се е малко след като се разделихме....", сподели съученик на загиналото момиче.

Пешеходната пътека на булеварда е опасна, твърди Добромир Добрев, чиято дъщеря точно преди две години е блъсната тук . "Гумата минава съвсем близо до крака й и го ожулва. И разни охлузвания и наранявания, които са дребни, и болка, и страдание", разказва бащата.

По случая с двете блъснати момичета е образувано досъдебно производство, а назначените по случая експертизи ще покажат дали момичетата са минали на червено и дали шофьорът е превишил скоростта.

Шофьорът твърди, че не е карал бързо и че децата внезапно изскочили на шосето. "На зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след сетофара...Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112 като видях, че децата паднаха", каза той.

По думите му скоростта, с която се е движил е била около 50-60 км/ч.

Едното загина, другото е в "Пирогов" с травма на крака и без опасност за живота. Пробата на шофьора за алкохол и наркотици е отрицателна. Той обаче ще бъде разследван за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България