Активираха старата схема за измами с арестувани близки заради катастрофа

1700 лв. дала жена, излъгана, че освобождава сина и внука

84-годишна жена от поповското село Кардам е била измамена от мними полицаи, излъгали я, че трябва да даде пари за освобождаване на близки, причинили смърт при катастрофа в съседна област. Измамата по старата схема е станала във вторник към 18 часа, когато жената била стресирана от представилия се за полицейски служител от съседна област мъж.

За да пуснели от ареста сина и внука, които убили човек при пътен инцидент, трябвало да даде сериозна сума. Уплашена възрастната жена събрала 1700 лв. и ги предала на пратения уж цивилен полицай, който дошъл на входната врата и взел сумата. По някое време по-късно същата вечер на бабата звъннал наистина внукът й да я види какво прави и как е. Жената естествено първо попитала кога са пуснали него и баща му и така станало ясно, че близките й не са участвали в катастрофа и не са били арестувани. Роднините подали сигнала в полицията в сряда по обед, след като се наложило да отидат на място.

Тази година в района това е първи път, в който измамниците активират старата схема, подменяйки я с актуалната за подпомагане на полицейска операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право