Активисти на ГЕРБ от Видин се оплакаха от побой и сплашване

Двама активисти на ГЕРБ от Видин се оплакаха от побой и сплашване, съобщи БТВ. Единият от тях – Явор Николов, е с няколко шева на главата след удар от активист на БСП, а другият – зам.-областният управител на града Албена Георгиева, осъмнала със счупено стъкло на автомобила.

Първият инцидент станал в нощта на петък срещу събота.

Отидохме на заведение, седнахме, поръчахме, пийнахме по едно. До нас беше компания от четирима активисти на БСП с председателя за Видин – Димитър Велков. Поздравихме се, казахме си „Наздраве“, имаше шеги на политическа основа от моя страна, разказа Николов.

Повечето реагираха спокойно, с усмивки, но едни от тях – Владимир Петров, ме удари с глава. Не го познавам, той е активист на БСП, не знам дали е член, работи като застрахователен агент“, разказа Николов. „Не знае защо ме удари, питайте го него“, добави той.

Председателят на БСП за Видин Велков отказа да разкаже своята версия. Според него твърденията на Николов не са истина.

Албена Георгиева, която е и от общинското ръководство на ГЕРБ, пък осъмнала в събота сутринта с чупен прозорец на автомобила.

Спирам колата си на това място с годни и това е първият инцидент, каза тя. Отдавам го на активното си участие в предизборната кампания и активната си позиция, коментира Георгиева, но уточни, че не може да назове от къде конкретно идва атаката.

И по двата случая са подадени жалби в МВР.

От БСП отказват коментар.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България