Актрисата от "Междузвездни войни" Кели Тран изтри профила си в Инстаграм

Кели Мари Тран, която играе механикa Роуз в предпоследния филм от сагата „Междузвездни войни“ , стана жертва на расистки коментари в профилите си в социалните мрежи. В продължение на месеци актрисата от виетнамски произход беше подлагана на расисткото и сексисткото насилие, което в крайна сметка я принуди да изтрие всичките си снимки от личния си профил в Инстаграм.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ се появи по кината в края на 2017 г., а Кели Мари Тран беше първата жена от азиатски произход с по-основна роля в космическата поредица, което предизвика вълна от негативни коментари сред феновете на сагата.

В отговор, Кели Мари Тран Това  остави на профила си в Инстаграм само черно-бяла профилна снимка и кратко описание, което гласи "Уплашена, но го правя въпреки това".

%d0%ba%d0%b5%d0%bb%d0%b81

Режисьорът на „Междузвездни войни: Последните джедаи“ Райън Джонсън защити актрисата с азиатски корени.

"В социалните мрежи някои зловредни хора могат да хвърлят голяма сянка върху стената, но през последните 4 години се срещнах с много други истински фенове на "Междузвездни войни". Ние харесваме и не харесваме различни неща, но го правим с чувство за хумор, любов и уважение", написа той в Туитър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица