Актьори от "Ятаган" гостуват на млади кинематографисти и театрали във Варна

Възпитаници на кино школа "Братя Люмиер", театралните и фото школи при Общинския детски комплекс във Варна ще се срещнат с част от актьорите от дългоочакваната продукция "Ятаган" часове преди премиерата на 13 февруари.

С младите таланти ще разговарят Мариан Вълев, Любомира Башева, Ванеса Георгиева и Евгения Калканджиева, съобщи Елица Матеева, ръководител на школа "Братя Люмиер" и организатор на събитието. "Ятаган" е комедия, която разкрива истинското лице на нашето съвремие. Филмът е продукция на "А Плюс Филмс", зад която стоят имената на братята Христо и Янаки Дерменджиеви. През миналата година те спечелиха наградата на "Europa Cinemas" за млад предприемач. Режисьор на лентата е Андрей Андонов, който нашумя с дебютния си "Никой", превърнал се в най-гледания български филм в платформата YouTube.

Разговорът на даровитите ученици с актьорите от "Ятаган" е част от проекта "Вдъхновяващи срещи", иницииран от журналиста Емилиян Ялъмов, носител на награда "Варна" в сферата на културата. Гости на децата от школите на ОДК досега са били Васил Найденов, Кръстьо Лафазанов, Койна Русева, Нина Николина и Калин Вельов и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино