Актьор изиграл близо 8000 представления номиниран за наградата "Велико Търново"

Именитият актьор Милен Колев, който е изиграл близо 8000 представления е номиниран за носител на

Наградата „Велико Търново”. Тя се връчва за особен принос в културния, духовен и обществен живот на старата столица, всяка година от 1996 г насам, навръх празника на града-22 март.

Артистите от Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ в болярския град, членовете на секция „Театър“ към Градския клуб на дейците на културата, депозираха в деловодството на Общината своето предложение-номинация, по повод предстоящото обсъждане на кандидатурите за престижното отличие.

” Вярвяме, че тази наша номинация ще бъде подкрепена от Клуба на дейците на културата във Велико Търново, от Съюза на писателите в старата столица, от търновските журналисти, от ръководството на МДТ „Константин Кисимов“ и великотърновското гражданство”, заяви актьорът Иван Митев, който внесе предложението в общинската администрация.

Търновските културни дейци предлагат Милен Колев „За цялостен принос в развитието на културата и театралното дело на Велико Търново“, за изключителни постижения на сцената на великотърновския театър през последните десетилетия на 20 век и в навечерието на неговата 80-годишнина.

Милен Колев е носител е на I награда за актьорско майсторство на Районен преглед на българската драма и театър в Габрово и II награда на Национален преглед в София за ролята на Николай от „Необикновен процес”. Носител е на награда за ролята на Григорий Цамблак в пиесата „Патриарх Евтимий” от Радко Радков.

Милен Колев, по време на творческата си кариера, освен, че е изиграл близо 8000 представления, но и се е снимал в множество филмови и телевизионни продукции, участвал е в спектакли на Народния театър „Иван Вазов“.

От 1963 г. той живее постоянно във Велико Търново.

"Ние, великотърновските артисти, смятаме, че актьорът Милен Борисов Колев е една достойна кандидатура за наградата „Велико Търново“, убедени са работещите в Храма на Мелпомена в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони