Актьор направи театрална трупа в затвора

Момчета от Бойчиновци показват съдбите си и помагат на болно дете

Актьорът Любен Кънев, познат от сериала „Под прикритие”, влезе в единствения у нас затвор за непълнолетни в Бойчиновци и сформира театрална трупа сред момчетата там. Спектакалът „Забравените” с участието на тинейджърите от Поправителния дом ще бъде показан пред Коледа в Монтана, а приходите от представлението ще бъдат дарени на болно дете.

luben_kanev1-1За пръв актьорът попаднал зад решетките в Бойчиновци преди 2 години, когато събирал впечатления за пиесата си „Аквариумни хора”. Тогава той се запознал с много от осъдените момчета, съдбата им го впечатлила и решил да им помогне да се променят и върнат в обществото, сподели Любен Кънев.

Преди месец той влязъл отново в Поправителния дом и започнал подготовката на пиеса по разказите на момчетата за житейските им премеждия. Главен герой на постановката е млад социален работник, който работи като доброволец в затвор, опознава осъдените младежи и се се опитва да открие и да им покаже доброто в тях. „Преживяното от тези все още деца е потресаващо, има момче на 15 години, което от 6 годишно е по интернати. Тези младежи са направили престъпления, някои от тях тежки, но това не означава, че трябва да бъдат дамгосани като престъпници за цял живот. Ако ги подкрепим, може да намерят своя път, да излязат „на светло”, да станат добри хора”, смята Кънев.

Премиерата на пиесата с участието на 9 артисти от затвора ще бъде на  20 декември в Клуба на актьора в Монтана. А събраните пари от билети, по желание на момчетата ще отидат за лечение на болно дете.Спектакалът ще бъде показан и в столицата, а след това – вероятно и в останалите затвори в страната. За Коледа Любен Кънев и негови приятели подготвят и тържество с подаръци за момчетата от Поправителния дом. „Това е само първа стъпка, търся съмишленици, с които да продължим да помагаме на тези момчета, включително и за обучение и намиране на работа за тях след като излязат на свобода!”, заяви Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България