Акушерката Емилия Ковачева е обвиняема за побой над още едно новородено

Поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева започна с искания на адвоката й за отвод на прокурора по делото и на съдебния състав, предаде БНР.

Исканията бяха отхвърлени, като това забави разпита на призованите свидетели с повече от час.

Адвокатът Владимир Янев обвинява прокурора поделотоНиколай Христов в необективност, като се позовава на негови изявления, които прави около делото. Обвинява го и във формиране на негативно отношение към  Ковачева, която според защитника й, била невинна, а малката Никол, която преди година и половина едва оцеля по време на дежурство на Ковачева, не била бита, а била изпусната при това от колежки на Ковачева.

Янев обвини шефът на СГС Калоян Топалов, когото сезирал за поведението на съдебния състав, чийто  отвод адвоката също последователно иска, че вместо да вземе мерки срещу съдия Владимир Астарджиев, съзирал адвокатската колегия за поведението на защитника. В това  Янев вижда опит да бъде отстранен от процеса, а Емилия Ковачева -  да бъде лишена от защита.

След като темата за отводите беше приключена, започна и разпита на свидетелите. Първият от тях е шефът на отделението, в което е работила Ковачева. Той е бил сред първите, гледали записите в нощта, в която пострада Никол. Доктор Валери Нечев беше категоричен, че жената удряла и притискала 4-дневното момиченце е именно Емилия Ковачева.

Преди малко стана ясно, че той е разпознал Ковачева и на записи от случаи на нейни дежурства преди този на Никол, както и  че заради побой на друго детенце срещу Емилия Ковачева е започнало досъдебно производство в Софийска районна прокуратура. Има данни за още три случая, в който тя е посягала на деца преди това да се случи с Никол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право