Акушерка приспива бебе с шамари и юмруци (обзор)

Акушерка от столична болница се „опитала да приспи” новородено с над 31 удара с юмрук и шамари по лицето. Това показаха видеозаписи, изгледани днес в Софийския градски съд по делото срещу Емилия Ковачева.

Тя обвинена в опит за убийство на 4-дневната Никол през април 2015 г. Кадрите показаха още, че жената от записа удря бебето с лигавник, души го и притиска главичката му към възглавницата.

В началото на записите се вижда, че детето плаче, мърда и ръкомаха, минути по-късно то остава неподвижно, но въпреки това зверските удари с длан и юмрук върху главичката и тялото му продължават повече от час.

Родителите на пострадалото бебе се явиха вчера в залата, те обаче напуснаха минути преди да бъдат изгледани жестоките записи. Съдебно-техническа експертиза, представена на предишното заседание, сочи, че жената от записите напълно прилича по телосложение и външни белези на подсъдимата Ковачева. Тогава съдът назначи и допълнителна експертиза с участието на антрополог, която да потвърди окончателно дали това е тя. Резултатите от нея ще станат ясни в близките месеци.

Според прокуратурата през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката Емилия Ковачева е пребила почти до смърт новороденото момиченце, а жената от записите е именно тя. Адвокатът на акушерката - Владимир Янев - отхвърля тези обвинения и подкрепя тезата, че бебето е било изпуснато случайно след смяната й. Той настоява още, че записите не са автентични и са били предварително манипулирани.

Прокурорът Николай Христов: Чудя се как детето е  издържало тази агресия

“Винаги, когато гледам тези записи, се потрисам. Те красноречиво говорят какво се е случило вечерта на 18 срещу 19 април 2015 г. Виждате какви са биометричните данни на тази жена. Аз се чудя това дете как наистина е издържало тази агресия. Унищожително е това видео. Делото определено е към своя край”, заяви пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото срещу акушерката - Николай Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право