Акцията на ГДБОП в София няма връзка с отвличането на Адриан Златков

Акцията на полицията, която се провежда от снощи в София, няма нищо общо с отвличането на 25-годишния Адриан Златков, съобщи БНР, позовавайки се на криминалисти. Става дума за престъпна банда, занимаваща се с широк спектър от престъпления. Сред тях разпространение на наркотици, грабежи, измами и обири.

8 души са задържани до момента. Разработката е на ГДБОП. В акцията са взели участие и екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и спецзвеното "Кобра" към СДВР.

Минути след 22.30 снощи на входа на София откъм автомагистрала "Тракия" са спрени два автомобила. Пътуващите в тях петима души са арестувани от полицията. Те са част от престъпна група, по която МВР работи от месец. Разработката по случая е на Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

В същото време на четири адреса в София тежко въоръжени и маскирани полицаи са извършили претърсвания. До този момент арестуваните по случая са общо 8, но източници от МВР уточняват, че е възможно бройката да нарасне или да намалее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България