Акция за крадци на парно и вода

Инспектори влизат в апартаментите, където е обявено нулево потребление. Ще се следи и за целостта на пломбите на водомерите

Фирми за топлинно счетоводство започват проверки по домовете дали клиенти не се топлят, без да плащат за парно.

Ще се проверяват домакинствата, които са обявили нулево потребление, уточни Милена Стоянова, управител на „Техем“. Експертите ще следят за целостта на пломбите и защитните стикери на топломерите и водомерите, в това число и тези с дистанционен отчет.

Особено внимание ще се обръща на водомерите, голяма част от които са стари, с изтекла метрологична проверка и не работят изправно. Ако се установи такъв проблем при проверката, клиентът ще получи предписание за подмяна на водомера, уточниха от дружеството.

Проверките ще са в извънработно време, за да се даде възможност на клиентите да осигурят достъп до жилищата си. Това ще става след 17 ч през седмицата, както и в почивните дни. До 5 дни преди посещението представител на топлинния счетоводител ще постави обявление на входа на сградата и ще уведоми домоуправителя, че осигуряването на достъп е задължително.

Осигуряването на достъп е задължително

Тези проверки са рeгламентирани в Наредбата за топлоснабдяване и са задължителни, в това число и за клиентите, монтирали уреди с дистанционен отчет, уточни Милена Стоянова.

При невъзможност да се осигури достъп по време на проверката клиентите на ще имат възможност да заявят допълнително посещение в имота си до 28 февруари 2017 г.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес