Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

За първи път пред родна публика ще има възможност да кара младата ни надежда в ските Алберт Попов. След страхотните резултати от последния месец в неделя той ще вземе участие в гигантския слалом от Световната купа в Банско.

Той призна обаче, че няма очаквания от състезанието, но все пак се надява на добър резултат, с който да зарадва всички, които са дошли да го гледат.

"Нямам очаквания. Надявам се да успея да направя хубави спускания. За първия манш целта е топ 30, за да може да се класирам за втория манш. И за втория манш вече да нападаме по-предни места", коментира Попов, предаде Канал 3.

Относно възможността да кара пред родна публика той каза:

"Има много емоция, това е нещо ново. Опитвам се да се снимам с всички хора. Все пак те са дошли тук, за да ме подкрепят, така че е съвсем нормално. Да, публиката ми помага. В България и стените помагат, така че ще има, предполагам, наистина много хора и се надявам да ги зарадва.

Той обясни, че има подкрепата и от най-близките си, като сестра му дори е била част от екипа, който почиства пистата.

"Колкото до трасето – "Томба" – това е една писта, на която карам и тренирам от малък, знам я отгоре до долу и се надявам това да ми помогне. И времето също да е на наша страна, за да може да издържи терена”, каза българският скиор, който всъщност ще има възможност да се спусне лично пред легендата Алберто Томба, който ще е сред гостите за състезанието.

Колкото до конкуренцията, която включва най-добрите в белия керван Попов отново изрази оптимизъм.

"Всички най-големи са тук. Всеки ще даде най-доброто от себе си, така че ще е трудно. Но аз обичам трудното, така че много успех си пожелавам за този ден и добър резултат", допълни Алберт Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България