Алберт Попов силен и в слалом

Алберт Попов

Алберт Попов бе силен и в слалома на световното в алпийските ски в Санкт Мориц (Швейцария). Младият ни талант завърши 27-и, като изостана на 4,33 секунди от шампиона Марсел Хиршер (Австрия). Класирането му е най-добро за България от 2009 г., когато Стефан Георгиев е 16-и на първенството във Вал д'Изер (Франция).

Преди това 19-годишният Попов се нареди 30-и в гигантския слалом с пасив 4,90 секунди от същия победител Хиршер. Постижението му е най-добро от 1997 г. В Сестриере Любомир Попов е 25-и.

Постигнах доста добри резултати, доволен съм - заяви младокът. - Сега се връщам в София, за да си почина малко. А после отивам да спечеля няколко медала на световното за младежи в шведския град Оре през март.“

Дебютантът на първенството Камен Златков е 36-и.

Олимпийският вицешампион Хиршер триумфира за втори път в дисциплината след 2013 г. За 27-годишния австриец това е трето отличие от първенството в Швейцария след златото в гигантския слалом и среброто в комбинацията.

Изненадващо втори финишира сънародникът му Мануел Фелер, чието най-добро постижение досега бе пето място на световна купа. Бронзът остана за Феликс Нойройтер. На второ поредно световно германецът е трети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт