Александра Дадарио: Станах жена в холивудския хаос

Плажната дива и световен секс-символ се цели високо

Когато нямам ангажименти прекарвам целия ден по пижама

Не се страхувам от провала, не се плаша да стъпя накриво. Гледам на себе си като на комбинация от екстремна увереност и екстремна несигурност

В профила си в „Инстаграм“ пускам основно снимки на домашния си любимец. В „Туитър” също публикувам информация най-вече за кучето. В момента то е едно от най-интересните неща в живота ми

Младата и превъзходно изглеждаща нюйоркска антилопа Александра Дадарио успя да зрелищно да нахлуе в елита на Холивуд. Тя произлиза от богат и привилегирован род от горните класи на американското общество. Бащата на Дадарио е преуспял адвокат, но тя винаги е била привлечена от киното и телевицията, и от малка култивира своите артистични стремежи.

След роля в тийнфентъзи епоса „Пърси Джаксън” тя се превръща в любимка на младежите, а днес е автентична еротична икона за милиони зрители, които са очаровани от нейните качествени биологични черти. Според някои коментатори тя притежава най-качествените гърди в Холивуд, че и отвъд. Още в юношеските си години Александра решава да загърби образованието и да се съсредоточи в шоубизнеса. Тя мечтае за кариера в шоубизнеса и скоро успява да материализира своя блян.

Снима се в редица тийнпоредици за телевизията, а преди няколко години фокусира вниманието върху себе си с участие в елитната драма от жанра на южняшката готика „Зловеща семейна история”. Оттук започва нейният по-сериозен опит да се наложи. След участието на Александра в изключително успешния първи сезон на „Истински детектив“ предложенията към нея се увеличават прогресивно. Тя запазва своя имидж на плажно зайче и с роля в игралния филм, базиран на иконичния сериал от 90-те „Спасители на плажа”. Днес тя е изключително заета, а до края на 2019-а ще излязат още поне пет заглавия с нейно участие.

- Александра, какво е да си сред най-големите съвременни секс-символи на световния шоубизнес?

- Известността е сюрреалистично преживяване за мен и още не съм сигурна, че мога да рационализирам процеса и всичко, което ми се случва. Но не мисля, че съм чак толкова популярна и обсъждана. Приятно е да те харесват, но всички подобни подбори и класации не бива да се взимат твърде насериозно. Аз тепърва пробивам в тази индустрия. Спомням си, че когато се снимах в “Пърси Джаксън” много хора ми казваха, че ще стана супер известна и няма да мога да се разхождам спокойно по улицата. Това не се случи, но със сигурност повлия положително на моята кариера. Аз обаче изобщо не се приемам за звезда и водя нормален живот. Когато нямам ангажименти прекарвам целия ден по пижама. Много съм “кежуъл” и нямам свръх претенции. Дори кучето разхождам в парка по пижама. В профила си в “Инстаграм” пускам основно негови снимки. В “Туитър” също публикувам информация най-вече за кучето. В момента то е едно от най-интересните неща в живота ми. Всичките ми майчински инстинкти са ориентирани около него.Обичам това животно. А цялата тази работа със славата ще я видим. Адаптирам се. Като пораствах нямах усещането, че съм умна или силна. Но с годините успях да открия вътрешната си сила и съм доволна от това.

- Разкажете малко повече за работата си по първи сезон на “Истински детектив”, който стана един най-успешните телевизионни продукти в историята и вече се смята за модерна класика?

- „Истински детектив” промени моята кариера. Това беше повратен момент за мен, а и за телевизията. Невероятно професионално направен продукт, пропит с вдъхновение и артистична смелост. Да играя с Уди Харелсън и Матю Макконъхи беше невероятна привилегия. Снимачният процес бе като университет за кино в моите очи. Толкова много научих. “Истински детектив” е сериозна драма с много психологизъм, но има и хорър нотки. А аз имам опит с жанра и силно отношение към него. Филмите на ужаса винаги са имали силен ефект върху мен. Особено когато са вкоренени в реалността. Тогава е най-страшно. Изпитах особено чувство, когато се снимах в римейка на хорър класиката “Тексаско клане с моторна резачка”. Цялата митология около оригиналния филм витаеше из снимачната площадка. Беше много странно и интересно. Истината е, че аз се плаша доста лесно.

- Каква е разликата между работата в телевизията и в киното?

- Телевизията преминава през зрелищна и драматична трансформация. Става по-сериозна, дълбока и ориентирана към възрастната, мислека публика. В момента в телевизията имат възможност да правят големи и дълги филми, които са невъзможни в кино индустрията. Филми от по девет-десет часа. Такъв точно е случая с “Истински детектив”. Дълго, обстойно, интересно и красиво разказана история. За мен е важно да се възползвам от възможностите, които ми дават и двете - киното и телевизията. Мога да изследвам и изграждам различни образи и характери и да се потапям във вълнуващи истории.

- Как премина работата по игралния филм, вдъхновен от сериала “Спасители на плажа”?

- Такъв купон беше. Искахме да направим весел и палав филм. С екшън и голи сцени, с хумор и нецензурни елементи. И хората го оцениха. А да играя със Скалата беше сбъдната мечта за мен.

- Какво мислите за драмите и процесите в Холивуд през последните години?

- Холивуд се променя - това е неизбежно. Дано да е за добро. Все повече гласове се чуват и много авторитети падат като домино. Време на драматична трансформация. Аз съм в този свят от 16-годишна. Още когато се снимах в сериала “Всички мои деца”. Станах жена в холивудския хаос. Не мисля, че съм пропуснала много от истинския живот. Шоубизнесът ми даде много и ме научи на много неща.

- Страхувате ли се от провала?

- Не. Не се страхувам от провала, не се плаша от това да стъпя накриво. Мога да падам и да ставам. Винаги съм гледала на себе си като на комбинация от екстремна увереност и екстремна несигурност.

- Кои са Вашите идоли в кино индустрията?

- Обожавам Шарлийз Терон. Тя е перфектна. Изглежда толкова силна и грациозна. Тя има най-добрата физика в киното. Каквото и да носи, го носи с такава увереност. За наблюдателите ефектът е почти магически. Голяма почитателка съм и на Стив Мартин. Толкова ме е разсмивнал през годините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта