Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа. Това каза сръбският президент Александър Вучич по време на пресконференция след Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния в Букурещ.

„Днес имаме конкретни разговори и изводите са, че ще създадем съвместна работна група, която ще бъде на транспортните и комуникационните ни министри, за да могат да конкретизират проектите, които дискутирахме днес. Трябва да работим изключително бързо“, заяви той.

Вучич поясни, че Сърбия има увеличен стокообмен с Румъния, България и Гърция и увеличение на туристопотока. „Вярваме, че тези четиристранни срещи са изключително важни. Ние сме единствената страна, която не е членка на ЕС все още, затова ни е важна подкрепата на Румъния, България и Гърция по пътя към ЕС“, заяви той. По думите му на срещата са разговаряли за магистралата към България, за финализиране и на сегмента за магистрала към Скопие, както и за модернизиране на жп линията Ниш- Димитровград, дигиталната инфраструктура, както и как да се преодолеят проблемите и предизвикателствата, съществуващи в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят